Kulturpris 2024 til Teater Globen

Socialdemokratiet i Gentofte uddelte for første gang vor kulturpris på vor Nytårskur 2024. Den gik til Teater Globen.

Kulturpris til Teater Globen

”I giver Gentoftes unge muligheden for at tanke selvværd og tro på, at de kan noget i et sundt fællesskab, hvor de oplever solidaritet med andre unge fra forskellige miljøer.”

Med denne begrundelse valgte Socialdemokratiet i Gentofte forleden at tildele Teater Globen sin kulturpris. Socialdemokratiets kulturfond uddelte prisen for første gang:

”Teater Globen repræsenterer vores fonds værdier ved – gennem et stort engagement båret af frivillige – at tilbyde børn, unge og voksne at blive en del af et fællesskab for alle, der gerne vil lave teater.”

”Alle kan være med, og det handler ikke om konkurrence og om at være bedst, men om at udvikle sig sammen med andre og skabe en forestilling, hvor alle har en plads og en rolle at spille,” sagde kulturfondens formand Lars Bo Winther i sin motivering.

Teater Globen hører til i Byens Hus, og blev stiftet for mere end fem år siden. Foreningen tilbyder professionel undervisning i blandt andet scenekunst, teater, film, dans og manuskriptskrivning. Og foreningen bygger i høj grad på ”ildsjæleri”, fortalte Signe Mynborg, der er leder af Teater Globen.

”Vi har lige nu omkring 150 børn og unge mellem syv og 21 år tilknyttet, og vi er virkelig glade for denne pris og den anerkendelse, den er udtryk for. Det er første gang, vi modtager sådan en pris,” sagde Signe Mynborg.

Teater Globen arrangerer blandt andet sommerlejr og hytteture for børnene og de unge teaterglade mennesker og knytter på den måde kultur og oplevelser sammen i et kreativt fællesskab.

--

Yderligere oplysninger:

Leder af Teater Globen: Signe Mynborg – 2636 1559

Forperson Socialdemokratiet Gentofte: Mette Werge Whitt – 4035 1313